Indholdsfortegnelse

Tilbage til Rusturen

Forberedelsestur

På en forberedelsestur, er det her vektorer, kabs og hyttebumser for en rustur planlægger hele rustursforløbet fra scratch. I planlægningen af en rustur er der mange forskellige arbejdsområder. Der udarbejdes en endelig drejebog for rusturen med information om alt der skal ske på rusturen og man skaffer/forbereder de materialer/remedier der skal bruges.

Forberedelsesturen foregår typisk i et sommerhus et sted i verden, der varierer over 1-2 uger afhængig hvad holdet ønsker/kan og er placeret nogle dage til en uge inden rusturen i august.

Information om førstehjælp findes under Fælles.


Før forberedelsestur

Inden man tager på forberedelsestur, er der visse ting der skal planlægges og arrangeres:

Planlægning af dato

  1. Det anbefales at planlægge datoer for forberedelsesturen i meget god for de invididuelle tværhold, evt. på tværholdets første/anden vektormøde (ca. i marts måned), så det er muligt at finde 1-2 uger, hvor alle på vektorholdet kan deltage!
  2. En forberedelsestur's kan typisk varierer mellem 1 - 2 uger afhængig af hvornår/hvor længe vektorholdet kan deltage.
    • En forberedelsestur bør minimum være på 5 dage (af erfaring er 4 overnatninger ikke nok), for at opnå et godt resultat uden for meget stress og samtidig, have tid til spass og hygge. Tidligere ture har varet mellem 5 dage og op til 14 dage. Dette besluttes af vektorernes ønsker.
    • En god idé er, at have en uges mellemrum mellem forberedelsesturen og rusturen, så der er mulighed for at færdiggøre de sidste ting, ordne ting på DTU (badges, scannerkort, indkøb etc.) og gennemgå den endelig drejebog i fællesskab for alle på tværholdet.
    • Undgå forberedelsesture i ugen op til studiestart (hellere bruge juli), da der er mange praktiske opgaver på campus (både på vektorhold retning og i KABS) som skal ordnes.
    • KABS15 anbefaler at afholde forberedelsesture i de to første uger af August.

Finde et sted

Forberedelsesturen kan afholdes flere forskellige steder. Af tidligere har de fleste opholdt sig i Danmark, Bornholm og for nogle Sverige. Intet sætter grænser - det er jeres beslutning og valg.

Typisk har de fleste enten lånt et sommerhus af familie/bekendte, lejet et sommerhus eller noget der minder om et sted, hvor man kan opholde sig i flere dage med spass og planlægning. Et sted med internet anbefales, da det ellers er svært at samarbejde om ting og finde inspiration.

Forberedelse af forberedelsestur

Inden man tager af sted på forberedelsesturen bør visse ting planlægges:

  1. Transport - tog, lån af bil (antal/ansvarlige) eller andet.
  2. Indkøb af materialer til ting der skal laves (de kan også købes derhenne eller inden og medbringes)Her er evt. forslag der kan laves på en forberedelsestur:
    • Lagen til tjanskeskema, aktivitetsskema og rustursbanner
    • Maling og pensler til banner, evt. pressening.
    • Ædruveste til dagsansvarlig og kørselsansvarlig. Som regel er der 2 ædreansvarlige pr. rustur - for de større ture, er der en evt. bonus-ædruansvarlig.
    • Tusser/maling til ædruveste
  3. Evt. medbringelse af anlæg
  4. Evt. medbringelse af forskellige spil eller ting dertil. Her er nogle eksempler: ølkrokoet, ølrisk, ølbowling, flunky, terninger og kort ect.

Forventningsafstemning af forberedelsestur

Inden man tager på forberedelsestur er det en god idé at afholde en forventningsafstemning omkring forberedelsestur på de enkelte tværhold, inkl. hyttebumserne. Dette kunne gøres som en af de sidste tværmøder inden ferien, et tværmøde inden forberedelsesturen i sommerferien eller under forberedelsesturen ved ankomst inden planlægningen går i gang.

Det kan være en hjælp til, at blive enige om hvordan arbejdsprocessen skal fungererer og lave en afstemning om hvornår man arbejder eller fester. Her er evt. forslag:

  1. Deadlines for arbejdsopgaverne? Hvornår skal de forskellige ting være færdige etc.
  2. Hvornår står man op? Bliv enige om indbyrdes, om hvornår man står op og går i gang med arbejde.
  3. Hvornår arbejder man? Det kan her anbefales, at have effektivt arbejde fra formiddagen frem til kl. 17.
  4. Hvornår må man drikke?
  5. Hvornår er der pauser? Der kan evt. afholdes fulde dage, der fungerer godt som pauser ind imellem alt det seriøse.
  6. Hvem laver maden? Vektorer/hyttebumser? Alle?

Mange af forventninger opstår, i det man tager det op og man kan sammen på tværholdet blive enige om hvordan forberedelsesturen skal forløbe.

Er der interne problemer, sørg for at tage dem hurtigt inden forberedelsesturen rigtig går i gang - her kan det fungerer at kabs holder en personlig evaluering med sine vektorer på 2 mands hånd, således folk ved om de skal geare op eller ned.

Forberedelses af to-do-liste på forberedelsestur

Inden man tager afsted på forberedelsesturen, er det en god idé at KABS forbereder en liste over de forskellige gøremål der skal gøres på turen. Dette kan både planlægges alene eller i fællesskab med vektorerne, afhængig af hvad man nu finder bedst. En god idé er, at kigge gamle drejebøger igennem hvordan hidtil rusturer har haft af indhold som skal gøres eller kigge under afsnittet To-Do-Liste (under forberedelsestur)

KABS bør sætte sig ind i følgende ting og medbringe af oplysninger:

  1. Der udleveres en mappe af PF-sekretariatet med oplysninger af vektorer, hytte og hidtil tilmeldte rustilmeldinger.
  2. I KABS'13 afholdtes der repetition af førstehjælp på baggrund af et kort, med vigtige punkter der blev repeteret, som var lavet af førstehjælpsinstruktøren. Gennemgang af førstehjælpskassen og dens indhold, så alle er klar over indholdet.
  3. I KABS'13 blev der afholdt „fælles mindset“ af AUS. Til dette var der forskellige ting at medbringe og en udførelse af det, som KABS satte sig ind i.

Under forberedelsestur

Under forberedelsesturen, er det her hele rusturen skal planlægges og til sidst ende ud med en fucking awesome drejebog! (Der er selvfølgelig også plads til spass og løjer, fest og andet ved siden af alt det seriøse)

Start med at uddele ansvarsposter for rusturen allerede under tværmøderne i foråret. Der kan stadig være flere der opstår, så sørg for så at uddele de resterende i starten af forberedelsesturen.

Sæt jer ned og brainstorm for rusturen! Der er ingen grænser i brainstormen, bare gå amok og sorter derefter det der ønskes og er realistisk, men sjovt. Hele rusturen kan evt. brainstormes ud fra rusturens tema. Når tværholdet er kommet frem til hvad der skal være på rusturen, så start med at lave en liste over alle de ting der skal gøres udover de generelle ting - som der kan læses under To-Do-Liste (der viser de generelle ting)

Uddel derefter de forskellige opgaver til en ansvarlig, som står for denne opgave/post på baggrund af det tværholdet overordnet blev enige om.

En god idé, er at lave et „post-it system“ over de opgaver der skal laves. Ha' en seddel med „To-Do“, „Igangværende“ og „Færdig“ siddende på en væg eller andet og placer de forskellige opgaver derunder hvor de nu befinder sig. Skriv dens ansvarlige navn på listen og alle har dermed et godt overblik over planlægningen.

Hav altid din telefon tændt i denne periode, der mange ting skal koordineres og man skal være tilgængelig.

Ansvarsposter

  1. Ekstern økonomi
  2. Bus
  3. Varevogn
  4. Badekar
  5. Læske
  6. Anlæg
  7. Drejebog
  8. Hytte (Dette er KABS)

To-Do-Liste

Generelle

  1. Vigtige telefonnumre og adresser
  2. Oversigt over området
  3. Oversigt over hytten
  4. Ædruansvarlige
  5. Detaljeret tidsplan
  6. Fordeling af soverum
  7. Bordplan evt.
  8. Tjanseskema
  9. Hytteregler
  10. Ølregler
  11. Generelle regler
  12. Morgenrejsning
  13. To-Do-Liste ved ankomst
  14. Busturen (underholdning)
  15. Velkomsttale
  16. Ingeniøropgave
  17. Festaften
  18. Oprydning
  19. To-Do-Liste ved afgang
  20. Samlet materialeliste
  21. Rutebeskrivelser
  22. Vektorgrupper
    • Efter retning
    • Efter tværhold
  23. Nabobrev (evt.)
  24. Førstehjælp
  25. Læskeplan
  26. Hvem kan hvad skema

Arrangementer

Dette er typisk standard arrangementer der bruges på en rustur - behøver dog ikke altid at være dette, der kan sagtens selv freestyles som vektorholdet nu ønsker.

  1. Ingeniøropgave
  2. Natløb
  3. Dagsløb
  4. Festaften

Ting

  1. Banner
  2. Badges
  3. Skilte
  4. Streglister eller scannerkort
  5. Sangbog
  6. Bagdes/Gadgets- fx. udfordrerkappen, bræk, awesome, førertrøjen (mest købt øl)

Fælles

  1. Cases

Efter forberedelsestur

  1. Gennemgang af drejebog - sæt god tid af til dette, kan sagtens vare 6 timer.
  2. Anskaffelse/indkøb af materialer
  3. Lav badges
  4. Lav scannersystem
  5. Send officiel og temaspecifik invitation til russerne (med Pakkeliste til russer)
  6. Udprintning
  7. Pakning af alt (badekar, anlæg, skilte, drejebøger)